Blogs, video's en recepten

10 minuten bereidingstijd
40 minuten totale tijd

Rauwe chocolade

Lekkere gezonde chocolade, ja het bestaat echt! Geen E-nummers, geen suiker, geen melk, maar wel gemaakt van rauwe cacao en andere Superfoods. Het is heel lekker en erg makkelijk te maken!

Bereiding

1. Snijd de cacao boter in kleine stukjes en smelt deze samen met de kokosolie tot een gladde massa in een pan op een laag pitje. Het is belangrijk dat het niet boven de 42 graden verhit wordt anders gaan veel voedingsstoffen verloren.  
2. Roer voorzichtig de cacao poeder, je zoetstof naar keuze en nootjes/rozijnen door het gesmolten mengsel.
3. Giet het vervolgens in een ondiepe ovenschaal, een bord of in kleine vormpjes en zet de schaal een half uur in de diepvries en tadaa je eigen chocolade is klaar!
4 Snijd het in stukjes en smullen maar!

Tip: Giet eerst een klein laagje van het gesmolten chocolade mengsel in de overnschaal en laat dit in de vriezer hard worden. Na een half uur doe je de volgende laag en daarna de laatste laag. Op deze manier blijven de harde stukjes noot of andere ingrediënten gelijker verdeeld over het eindresultaat! Lees de Top 4 voordelen van rauwe Cacao om erachter te komen hoe gezond rauwe Cacao voor je is. 

Ingrediënten

• 150 gram rauwe cacao boter
• 50 gram rauwe cacao poeder
• 25 gram kokosolie
• 1,5/2 el honing / 1,5 el Lucuma
• snufje Himalaya zout

Optionele ingrediënten: 40 gram gemalen moerbeien, 50 gram gemalen cashew noten, 50 gram gemalen amandelen, 60 gram rozijnen

Extra benodigheden

pan, gaspitje

Volg en 'Like' #FFY

...Dank jullie wel!