Blogs, video's en recepten

Mesquite een natuurlijke en lekkere zoetstof

Wat is Mesquite en waar komt het vandaan?

Mesquite is een boomsoort die veel in Noord en Zuid Amerika voorkomt. Daar wordt het hout ook wel gebruikt om de barbecue een extra smaak te geven. Mesquite poeder wordt gemalen uit de peulen van de Mesquite boom, en heeft een zoete, nootachtige, karamel-achtige smaak.  Ideaal om te gebruiken als een natuurlijke zoetstof.

Mesquite peulen worden al lang gebruikt door indianen die ze vermalen tot een poeder voor gebruik als bloem of zoetstof.

Het poeder is rijk aan eiwitten, scoort laag op de glycemische index en is een goede bron van oplosbare vezels. Dit betekent dat het relatief langzaam verteert en dat het geen pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Het is glutenvrij en een bron van calcium, ijzer, lysine, mangaan, zink en kalium.

Mesquite poeder

Wat kun je ermee doen?

Mesquite poeder is een uitstekende toevoeging aan smoothies en kan gebruikt worden in warme of rauwe desserts.

1. Smoothies: Eén theelepel van dit superfood poeder in je smoothies en shakes voegt een zoete, rijke smaak toe. Mesquite, cacao, spinazie, bessen en banaan zijn een smaakvolle en voedzame combinatie! Kijk hier voor het kickstart smoothie recept.

2. Warme Desserts: Je kunt maximaal de helft * van de bloem in een recept met Mesquite poeder vervangen. Uiteraard kan je het gebruiken om de suiker of andere zoetstof die in het recept staat te verminderen of zelfs te vervangen.

* Opmerking: Je kan beginnen met het vervangen van Mesquite voor ¼ van de bloem in een bepaald recept en experimenteren met het toevoegen van meer, gezien het feit dat alle meelsoorten verschillende eigenschappen hebben.

3. Rauwe Desserts: Mesquite is ook geweldig in rauwe desserts. Hoewel het dus kan worden gebruikt als bloem om mee te bakken smaakt het lekker zonder dat het verhit wordt. Mesquite poeder geeft meer smaak, maar ook helpt ook als bindmiddel in bijvoorbeeld rauwe koekjes.

Het kan heel goed worden gecombineerd met rauwe cacao poeder, maca poeder en in combinatie met noten.De Mesquite poeder van Superfoodsforyou komt uit Peru  is van zeer hoge kwaliteit en 100% biologisch.

Ikzelf gebruik het vooral als meel in pannenkoekjes en in smoothies, maar niet meer dan 1 lepel per dag.

Fijne week!

Tags :

Mesquite poeder, rauwe cacao

Reacties :


Plaats hier uw reactie :
Naam:
Email:
Website:  (Hoeft niet ingevuld)
Bericht :

Volg en 'Like' #FFY

...Dank jullie wel!